nieuws

‘Man beet agent omdat hij werd gewurgd’

Agent met handboeien
Agent met handboeien
Een 30-jarige Rotterdammer die een agent heeft gebeten, zou dat hebben gedaan uit nood. Volgens zijn advocaat werd de man door een agent gewurgd door een touw om zijn nek aan te trekken.
De verdachte werd drie dagen geleden aangehouden in de Bellamystraat in de Rotterdamse wijk Spangen. Volgens de politie was er sprake van samenscholing en dat is vanwege de coronacrisis verboden. Lees meer: Agent geschopt en gebeten in Rotterdam
Lionel van D. zou hebben geweigerd zijn ID-bewijs te tonen, waarop hij werd gearresteerd. Advocaat Vermaat: ”Op een foto zie je striemen en zelfs korsten in de nek van mijn cliënt. Het touw is door de huid heen gegaan. Ik zeg u: dan mag je bijten!”
Vrijdag zou zijn cliënt volgens snelrecht worden berecht, maar de zaak is uitgesteld tot volgende week vrijdag. Dat geldt ook voor de zaak van een medeverdachte. Deze 29-jarige Rotterdammer zou de politie tegen het lichaam hebben getrapt.
De man zegt dat hij ‘een trappende beweging’ maakte om zijn vriend Lionel van D., die was aangehouden, te bevrijden. Lees meer: Agenten na bijtincident in Spangen: 'Onacceptabel dat we juist in deze tijd mishandeld worden'
​​​​​​​

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier