nieuws

Graffitikunstwerk op Krimpense skatebaan: 'Merk dat jongeren schijt aan corona hebben'

Het kunstwerk van Timothy Kion in Krimpen aan den IJssel (Foto ingestuurd door William Droog)
Het kunstwerk van Timothy Kion in Krimpen aan den IJssel (Foto ingestuurd door William Droog)
Timothy Kion heeft zaterdag op de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel een 'coronakunstwerk' gespoten. De 28-jarige graffitikunstenaar zette premier Mark Rutte en koning Willem-Alexander op een bord langs de skatebaan, waar volgens Kion nog elke dag jongeren te vinden zijn. "Misschien dat dit de jongeren meer aanspreekt om binnen te blijven", zegt Kion.
Kion, getogen in Krimpen aan den IJssel, koos bewust voor een graffitikunstwerk met de gezichten van de premier en de koning: "Zij zijn de mensen die de boodschap proberen over te brengen om binnen te blijven."
Het is niet de eerste keer dat Kion een graffitikunstwerk over het coronavirus op een muur spoot. Eerder koos hij de Capelsebrug in Capelle aan den IJssel als locatie uit om de mensen in de zorg te steunen.
Ook de skatebaan aan de Vijverlaan is als locatie niet toevallig gekozen, zegt Kion. "Ik zie daar nog steeds veel jongeren skaten of rondhangen. Vandaag ook weer. Ik merk dat sommige jongeren een beetje schijt hebben aan de coronamaatregelen en daar niet bewust mee bezig zijn."
Tijdens het spuiten kwam ook een wethouder van Krimpen aan den IJssel kijken. De skatebaan is nog steeds open, maar een blauw hok naast de skatebaan is wel afgesloten. "Maar wie weet gaat de skatebaan nog dicht", zegt Kion, die met zijn graffitikunstwerk een duidelijk signaal aan de jongeren wil afgeven.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier