nieuws

Aantal doden in Rotterdamse verpleeghuizen bijna verdubbeld

Verpleeghuis De Leeuwenhoek.
Verpleeghuis De Leeuwenhoek. © Rijnmond
Het aantal overleden bewoners aan het coronavirus in Rotterdamse verpleeghuizen is opgelopen naar 97. Dat meldt Conforte, de koepel van verpleeghuizen in Rotterdam. Vorige week werden nog 55 overlijdensgevallen sinds de start van de uitbraak gemeld.
Tot de koepel van Conforte behoren tehuizen van Aafje, Laurens, Lelie Zorggroep, Middin, Sonneburgh, De Zellingen, Argos Zorggroep, Fundis en Humanitas. Samen hebben zij 5750 bewoners op 117 locaties.
340 bewoners daarvan zijn (vermoedelijk) besmet met het coronavirus, verdeeld over 35 locaties. Dat is één locatie minder dan vorige week. Toen meldde de zorginstelling 285 zieken op 36 locaties.
Lees meer: Ruim vijftig coronadoden in Rotterdamse verpleeghuizen
Vorige week werd bekend dat onder meer verpleeghuis De Leeuwenhoek in Rotterdam en De Oranjehoeck in Bergschenhoek zwaar getroffen zijn door het virus. Humanitas, waar het Rotterdamse verpleeghuis onder valt, gaf toen aan het hoge aantal coronadoden niet te kunnen verklaren.
Lees meer: Zoon van overleden coronapatiënt in De Leeuwenhoek: 'Er sterven daar onnodig mensen'
Hoeveel patiënten inmiddels hersteld zijn van het virus, is volgens Conforte nog niet duidelijk. Ook zijn er geen cijfers van het aantal besmettingsgevallen onder het personeel. Het ziekteverzuim is de afgelopen week wel toegenomen, maar Conforte noemt dit niet zorgwekkend.
De zorgkoepel geeft aan dat er voldoende beschermende middelen beschikbaar zijn voor het personeel.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl