nieuws

'Geef zorgpersoneel kaarten voor Songfestival'

© Rick Huijzer
Geef zorgpersoneel dat nu zo hard strijdt tegen het coronavirus volgend jaar gratis kaarten voor het Songfestival. Leefbaar Rotterdam doet die oproep aan het Rotterdamse stadsbestuur.
De gemeenteraad van Rotterdam sprak gisteravond met wethouder Kasmi over een extra geldbedrag van ongeveer 6,7 miljoen euro om in 2021 alsnog het Songfestival naar de stad te halen.
De geplande uitzendingen van dit jaar gaan niet door vanwege het coronavirus. De organiserende omroepen vinden het logisch dat Rotterdam ook in 2021 gaststad van het Songfestival zal zijn. Maar dat kost wel extra geld.

Onduidelijkheid

Een meerderheid van de gemeenteraad lijkt dat wel te willen. Al is er nog wel veel onduidelijkheid hoe het Songfestival er uit zal gaan zien. Gelden er dan ook beperkingen voor het aantal bezoekers? Wethouder Said Kasmi zegt dat met alle scenario's rekening wordt gehouden.
De raadsleden hadden wel nog een paar wensen. Zo wordt gevraagd of het Eurovision Village - het feestterrein voor de duizenden fans - dat nu op de Binnenrotte gepland staat toch een andere locatie kan krijgen. De markt zou dan gewoon door kunnen gaan.Lees meer: 'Binnenrotte wordt dé ontmoetingsplek tijdens Songfestival'
De tekst gaat door onder de video.

Cadeau voor zorgpersoneel?

En er is de oproep voor gratis kaarten voor zorgmedewerkers. Volgens wethouder Kasmi wordt dat moeilijk. De stad heeft al duizenden kaarten aan Rotterdamse minima en de vrijwilligers gegeven, maar hij heeft wel een ander idee.
Kasmi: "We hebben wel een uitgebreide randprogrammering. Ik zie daar misschien wel een mogelijkheid om daar iets te betekenen voor deze mensen."
Komende donderdag beslist de gemeenteraad van Rotterdam definitief over extra geld om het Songfestival ook volgend jaar naar de stad te halen.Lees meer: Wethouder Kasmi over songfestivalkaartjes voor minima: 'ik weet hoe het is om het niet breed te hebben'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl