nieuws

Ruim 700 kilo brokken voor Dierenvoedselbank Rijnmond: 'Dit is echt waanzinnig'

Ferry van der Kaaij (links) van de Dierenvoedselbank Rijnmond, samen met Sander de Kramer bij de honderden kilo's aan honden- en kattenvoer
Ferry van der Kaaij (links) van de Dierenvoedselbank Rijnmond, samen met Sander de Kramer bij de honderden kilo's aan honden- en kattenvoer
De Dierenvoedselbank Rijnmond zorgt al zes jaar voor gratis dierenvoer aan de allerarmsten in Rotterdam. Nu de hele regio door de coronacrisis is gaan hamsteren, komt er bijna geen voer meer binnen voor de beesten en dus schreef oprichter Ferry van der Kaaij een brief.
"Over enkele maanden verwachten wij een grote instroom van aanvragen, omdat veel mensen nu hun baan kwijtraken. Het wordt echter steeds moeilijker om de kwaliteit te blijven leveren die wij gewend zijn, omdat winkels weinig tot geen voer overhouden", stond in die brief. "Veel dierenvoedselbanken hebben de deuren al gesloten, wij willen er alles aan doen om dit te voorkomen."

'Alles wat ik heb'

Rijnmond Helpt wist wel raad met de noodkreet van Ferry en presentator Sander de Kramer nam, met hulp van Stichting Rotterdam Mooier Maken, geen halve maatregelen. Hij verraste de dierenvoedselbank met ruim zevenhonderd kilo aan honden- en kattenvoer.
"Dit is echt waanzinnig, de Dierenvoedselbank is alles wat ik heb", reageerde een duidelijk ontroerde Ferry:
Zie jij nu deze video en denk je: ik kan ook wel een financieel zetje in de rug gebruiken? Geef je dan op voor Rijnmond Helpt, en wie weet staat Sander binnenkort bij jou op de stoep!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl