nieuws

Regionale acties voor slachtoffers Haïti

ROTTERDAM - Stichtingen, scholen en hulporganisaties proberen overal in de regio geld, eten en drinken in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbevingen in Haïti, waarbij vorige week duizenden mensen om het leven kwamen.
De stichting 'Yes I Care' uit Dordrecht draait op dit moment overuren. Volgens oprichter Cees van der Touw is er vooral behoefte aan melkpoeder, verbandmiddelen, ontsmettingsmiddelen en pijnstillers: "Wij spreken daarom met lokale bedrijven uit de Drechtsteden om te kijken of ze ons daarmee willen helpen".
Maar niet alleen grote organisaties proberen geld op te halen. Laura van 't Zelfden uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft bijvoorbeeld via Hyves een oproep gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen. En ook diverse café's, zoals Le Vagabond in Rotterdam, hebben op de bar een spaarpot neergezet waarvan de inhoud is bestemd voor de slachtoffers van de aardbeving.

Actie RTV Rijnmond

In Nederland vindt er donderdag een gezamenlijke radio en televisie inzamelingsactie plaats. RTV Rijnmond doet daar aan mee op radio, televisie en internet. Organiseert u ook een actie voor de slachtoffers van de aardbeving? Mail dan naar nieuws@rijnmond.nl en wij zorgen dat uw initiatief extra aandacht krijgt.
Foto: De spaarpot in café Le Vagabond.