nieuws

Wereldprimeur voor Capelle om wateroverlast tegen te gaan

Een bufferblock
Een bufferblock
Capelle aan den IJssel heeft een wereldprimeur. In de wijk Middelwatering wordt een nieuwe techniek toegepast om wateroverlast van overtollig regenwater tegen te gaan.
Onder de weg van de Arica worden grote betonnen blokken met een holle ruimte geplaatst, die het water opvangen. Dat zijn zogenaamde bufferblocks.
In de bakken kunnen duizenden liters water worden opgevangen. Daardoor is de kans een stuk kleiner dat bij hevige regenval de straten blank komen te staan omdat de riolering het niet aan kan.
Het opgevangen water wordt automatisch langzaam naar de bodem afgevoerd. Wethouder Marc Wilson: “Daarmee zorgen we voor minder schade aan de natuur en minder wateroverlast voor de bewoner."

Groot onderhoud

Gemeente Capelle aan den IJssel heeft voor de Arica gekozen, omdat aan deze weg de komende maanden groot onderhoud wordt gepleegd. De riolering wordt vervangen, de straten worden verhoogd en het openbaar groen vervangen.
De werkzaamheden met de bufferblocks aan de Arica beginnen op maandag 20 april 2020. Het andere onderhoud is al eerder begonnen.