nieuws

VIDEO: Zo serveer je een biertje op anderhalve meter afstand

Anderhalve Meter Challenge van Facet
Anderhalve Meter Challenge van Facet
De anderhalvemetersamenleving zal ook na de coronacrisis voor problemen zorgen. De horeca is één van de sectoren die hier last van zal ondervinden. Om dat over te brengen, besloot horecazaak Facet in Rotterdam-Hillegersberg op Facebook een ludiek statement te maken.
In het filmpje biedt 'ober' Norman Kester zijn 'gast' Frans van Breemen, de eigenaar van Facet, het biertje aan. Maar om de afstand van anderhalve meter te bewaren, moet Kester, in het dagelijks leven de bedrijfsleider van Facet, het biertje wel naar zijn gast smijten.
En ook het afrekenen dient op anderhalve meter te gebeuren: Van Breemen gooit daarom het geld naar Kester.
De tekst gaat verder onder de video:
"Het shirt plakt nog aardig", lacht Van Breemen. Hij krijgt op allerlei kanalen veel reacties binnen. "Het is echt niet normaal hoe dit filmpje wordt opgepikt!"

'Anderhalve meter werkt niet in horeca'

Van Breemen maakt zich zorgen: "De horeca is niet voor de anderhalvemeterregel gemaakt. Als iemand naar het toilet moet, dan moeten allerlei gasten daar ruimte voor maken. Facet is zelfs nog een grote zaak", vertelt Van Breemen.
Na de toespraak van premier Rutte van afgelopen woensdag vond Van Breemen dat hij dit filmpje moest maken. "De horeca dient zich aan de anderhalvemeterregel te houden. Nou, we willen hiermee een voorbeeld geven waarom dit in de horeca niet werkt."

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier