nieuws

Humanitas: zestig cliënten overleden

De Leeuwenhoek aan de West-Kruiskade.
De Leeuwenhoek aan de West-Kruiskade.
Zes procent van de bewoners van vooral de verpleeghuizen van stichting Humanitas is recent overleden. Van de zestig gestorven cliënten zijn veertig van hen positief getest op corona. Dat meldt de stichting.
Humanitas kwam vorige week in het nieuws toen bleek dat in De Leeuwenhoek aan de Rotterdamse West-Kruiskade op één afdeling vijftien cliënten waren overleden. De inspectie gezondheidszorg en jeugd (IGJ) ziet nauw toe op het onderzoek dat Humanitas is begonnen. Volgens personeel en nabestaanden ging in het verpleeghuis nogal wat mis.
Lees meer: Leugens en fouten: medewerkers doen boekje open over De Leeuwenhoek
Humanitas heeft zeventig verpleegafdelingen binnen de veertien verpleeghuizen. Van de zeventig afdeling zijn er twaalf gesloten omdat cliënten positief getest zijn of omdat er een vermoeden van besmetting is.
In de vestiging Akropolis is een afdeling ingericht voor uitsluitend met corona besmette cliënten. Een tweede afdeling wordt voor het zelfde doel klaar gemaakt. Ook op de locatie De Leeuwenhoek en op Steenplaat is een scheiding gemaakt tussen 'besmette en 'schone' afdelingen.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier