nieuws

GGD Zuid-Holland Zuid extra attent op situatie in verpleeghuizen

De GGD Zuid-Holland Zuid is in verband met het coronavirus extra attent op de situatie in verpleeghuizen. Misstanden in instellingen in deze regio zijn niet bekend, maar er is wel onduidelijkheid over het aantal besmettingen.
Sommige verpleeghuizen zeggen uit privacyoverwegingen geen mededeling te doen over het aantal besmette medewerkers en bewoners. "Daar zouden ze wat transparanter over kunnen zijn", zegt de Dordtse burgemeester Wouter Kolff.
Als voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid zijn hem geen misstanden ter ore gekomen: "Zover ik weet, probeert iedereen in de verpleeghuizen zo goed mogelijk zijn werk te doen en wij proberen daarbij te helpen."
Ook Karel van Hengel, directeur van de GGD Zuid-Holland Zuid, pleit voor openheid: "ik snap dat mensen ongerust worden van al die berichten, maar je moet niet onnodig geheimzinnig doen. De situatie in verpleeghuizen houdt onze aandacht."
Verpleeghuizen zijn verplicht om coronagevallen bij de GGD te melden. "Dat doen ze ook", weet Van Hengel. Verdachte gevallen zijn niet meldplichtig, weet hij ook: "Het zou dus goed zijn als er in verpleeghuizen meer getest gaat worden."

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl