nieuws

'Vanaf september goederentreinen over Hoekse Lijn'

Metro Hoekse Lijn
Metro Hoekse Lijn
Het goederenvervoer over de Hoekse Lijn naar de terminal van Vopak in Vlaardingen moet in september gaan rijden. Dat schrijft het Rotterdams college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.
De terminal van Vopak werd losgekoppeld van het oude spoor bij de start van de verbouwing van het treinspoor naar een metrospoor in 2017. Daarvoor werd een rangeerterrein verplaatst. Om dat nu weer te kunnen gebruiken moet een vergunning worden aangevraagd.
Het doorlopen van de procedures neemt tijd in beslag. Het gaat onder meer om het verlenen van vergunningen rondom geluidsoverlast. Samen met de gemeente Vlaardingen hoopt Rotterdam dat in september alle vergunningen zijn afgerond.

Spoorbeveiliging

Treinenbouwer Bombardier is ondertussen bezig met een update van de spoorbeveiligingssoftware. De software is veilig, maar voldoet nog niet aan alle eisen.
Eerder waren er problemen met de spoorbeveiliging. Zo gaf de beveiliging aan dat een baanvak bezet zou zijn, terwijl er helemaal geen metro stond.
"Samen met de RET worden nadere afspraken met Bombardier over de aanpak en planning voor lancering van een nieuwe softwareversie gemaakt", schrijft het college.
Hoe snel dit kan gaan gebeuren, is nog niet duidelijk. Ook Bombardier laat weten dat het bedrijf last heeft van de gevolgen van de coronacrisis.
Lees meer: Voorlopig nog geen goederentreinen over Hoekse Lijn

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl