nieuws

VIDEO: Horeca op anderhalve meter - 'Wilt u daar nog wat pinda's bij?'

Ook horecaondernemers in Dordrecht hebben de handen ineen geslagen om te laten zien dat horeca op anderhalve meter niet mogelijk is. Bij meerdere Dordtse restaurants en kroegen is een filmpje opgenomen waarbij te zien is hoe onmogelijk het is om te bedienen van zo'n afstand.

Bij de actie zijn twaalf Dordtse horecabedrijven betrokken. "We willen samen een statement maken over dat horeca op anderhalve meter gewoon niet mogelijk is", zegt initiatiefneemster Fiona Stöger van Coffeelicious.
Naast MerZ en Coffeelicious doen ook Christa Cookies, Het Bevertje, Brut, Luca, Vissers Poffertjes, Finns, Lef, Dok, Klandermeulen, Stadscafé, Broodcafé Jaap, Delicees en La Bohème mee. Het filmpje is gemaakt door vlogger Vera Britt.

Alsnog failliet

Achter de grappig bedoelde filmpjes gaat een keiharde situatie schuil. "Het is gewoon onmogelijk om straks met dit soort regels straks open te gaan", legt Ferry de Klerk van MerZ uit. "En als we straks weer open mogen, dan moet het wel op een normale manier. Dit gaat gewoon niet."
De Klerk is bang dat als volgende week bekend wordt dat de horeca weer open mag de regelingen rondom bijvoorbeeld arbeidstijdverkorting of andere vormen van financiële steun zullen verdwijnen. "Dan moet je open, maar je hebt nauwelijks ruimte. Maar je kosten stijgen wel enorm. Dan draai je alsnog enorme verliezen."
De Dordtse horecabedrijven zijn niet de enigen die dit soort filmpjes hebben gemaakt. Eerder werd een Rotterdamse editie ook al een hit op internet.
Lees meer: Rotterdamse horecaondernemer is hit op internet met hilarisch filmpje

Lees meer


Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl