nieuws

'Zonnepanelen leveren meer op dan ze kosten'

De laatste dagen zijn er veel zonnestralen. Daarom benadrukt milieuexpert Josee van Linschoten op Radio Rijnmond het nut van zonnepanelen.
Van Linschoten zegt dat zonnepanelen voor veel mensen interessant kunnen zijn, ondanks dat zonnepanelen flink aan de prijs zijn. "Zo'n investering kost wel een paar duizend euro. Niet iedereen heeft dat geld op de bank staan of kan die zonnepanelen zomaar kopen."
Maar er zijn twee oplossingen voor geïnteresseerden die minder financiële middelen hebben: je kunt je aansluiten bij een energiecoöperatie. Zonnepanelen huren is ook mogelijk. Van Linschoten ziet daar een voordeel in: zonnepanelen leveren de consument meer op dan ze kosten. "Je zou je investering in zeven jaar kunnen terugverdienen", zegt Van Linschoten. Ook zijn zonnepanelen gunstig voor het klimaat.
Wel heeft Van Linschoten een waarschuwing wanneer consumenten zonnepanelen gaan huren: "Je moet wel goed naar je contract kijken. Lees de kleine lettertjes, maar daar zitten soms ongunstige voorwaarden in."

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl