nieuws

Lichamen Nederlands echtpaar mogelijk gevonden door reddingswerkers

2010_brandweercommandant1_haiti.cropresize.tmp.jpg
2010_brandweercommandant1_haiti.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De reddingsmedewerkers van het Nederlandse USAR-team, onder leiding van de Dordtse brandweercommandant Anton Slofstra, hebben gisteravond op Haiti bij hotel Villa Theresa vier dode lichamen geborgen. Mogelijk zou het kunnen gaan om een vermist Nederlands stel met hun twee adoptiekinderen.
De ploeg bestaat uit vier teams, uit vier verschillende veiligheidsregio's uit onze provincie. De ploegen uit de Drechtsteden en Rotterdam-Rijnmond moesten afgelopen avond op de basis blijven, omdat er geen militaire begeleiding beschikbaar was. En dat is best frustrerend omdat het team erop is gebrand om zoveel mogelijk te kunnen doen in de korte tijd dat ze op het eiland zijn, alsdus Ruud Natrop van de USAR. 'Aan de andere kant is men realistisch genoeg om te weten dat die begeleiding nu eenmaal een voorwaarde is. Je kunt niet inschatten wat er zou gebeuren als het team zonder bescherming rondloopt'.
De werkdag voor het USAR-team begon dinsdag met een briefing door de VN. Daarna volgt mogelijk weer een zoektocht naar overlevenden. Maar, zo zegt de woordvoerder van de USAR, de kans dat er nog levenden onder het puin gehaald gaan worden, is niet zo heel groot.