nieuws

Oud-wethouder Rotterdam Henk van der Pols (96) overleden

Oud-wethouder van Rotterdam Henk van der Pols is overleden. In 1970 werd hij benoemd tot wethouder Sport, Recreatie en Wijkaangelegenheden en later als wethouder Haven en Economische Ontwikkeling en ook Bedrijven en Openbare Werken. Van der Pols werd 96 jaar.
Van der Pols werd geboren op 28 april 1923. In 1944 werd hij samen met 50-duizend anderen opgeroepen voor de Arbeitseinsatz om te werken aan het spoor in Duitsland, maar hij besloot daar geen gehoor aan te geven.
In 1946 sloot hij zich aan bij de PvdA en werd hij lid van de wijkraad in Charlois. Hij heeft zich als wethouder ook ingezet voor de komst van deelgemeenteraden.
Na de wijkraad stroomde hij door naar de gemeenteraad in 1967. Daar werd hij drie jaar later benoemd tot wethouder Sport, Recreatie en Wijkaangelegenheden en later als wethouder Bedrijven en Openbare Werken.
Ook is hij enkele jaren voorzitter geweest van de Commissie Herdenking 4 mei Rotterdam Linker Maasoever.
Op 31 maart 2018 sprak hij bij de herdenking van het vergeten bombardement in Rotterdam van 75 jaar eerder. Ook was hij een van de eerste leden van de Vrienden van de Historische Vakbeweging.