nieuws

Aantal overleden cliënten zorgcomplex Sommelsdijk stijgt naar 19

Nieuw Rijsenburgh.
Nieuw Rijsenburgh. © Google Streetview
Opnieuw zijn deze week cliënten in verzorgingshuis Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk overleden aan het coronavirus. Het totale aantal overlijdensgevallen in dat verpleeghuis is sinds vrijdag opgelopen met twee en komt in totaal op 19, meldt zorgkoepel CuraMare.
De zorgkoepel telt zes verzorgingshuizen op Goeree-Overflakkee. Nieuw Rijsenburgh is daarvan verreweg het hardst geraakt met 19 overlijdensgevallen. Momenteel zijn 17 patiënten besmet en 25 patiënten zijn genezen van het coronavirus.
Nieuw Rijsenburgh kwam eerder in het nieuws als een van de eerste verpleeghuizen in de regio met een hoog sterftecijfer door het coronavirus.
Lees meer: Kerkdienst verpleeghuis lijkt coronahaard, tweederde aanwezigen raakte besmet
De andere verpleeghuizen tellen bij elkaar vijf overlijdensgevallen. Momenteel zijn daar vijf mensen besmet en zeven mensen genezen.
Ook het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland valt onder CuraMare. Daar zijn tot nu toe zeventien mensen overleden aan het virus. Dertien patiënten in het ziekenhuis hebben het virus momenteel onder de leden. Meer dan vijftig patiënten die besmet waren, zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.
Het aantal overlijdensgevallen ligt op basis van CuraMare hoger dan wanneer wordt gekeken naar het aantal overlijdensgevallen op Goeree-Overflakkee volgens het RIVM. Dit komt doordat patiënten, bewoners of cliënten van CuraMare ook uit andere gemeenten dan Goeree-Overflakkee komen. Zo zijn er bijvoorbeeld patiënten uit andere ziekenhuizen die via de landelijke coördinatie in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis zijn opgenomen.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier