nieuws

Arrestaties bij politie-inval in Rotterdam

De politie heeft maandagochtend vroeg drie Rotterdammers aangehouden in een appartement aan het Bentinckplein in Rotterdam-Noord. Aanleiding was een beroving van een lachgasbezorger eerder in de nacht op de Beukelsdijk. Daarbij was een wapen gezien.
De 25-jarige lachgasbezorger wilde rond 01:00 uur een bestelling afleveren bij een huis aan de Statenweg. Hij werd op dat moment onder bedreiging van een vuurwapen en messen, beroofd van zijn bestelbus.
Onderzoek leidde naar een huis op de eerste verdieping van de Europaflat. Met behulp van een arrestatieteam werden de Rotterdammers van 18, 23 en 24 jaar opgepakt. Daarbij werd ook een vuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen.
Het is niet de eerste keer dat de bewoners van het appartement voor overlast zorgen. De politie onderzoekt of zij van meer berovingen in de buurt worden verdacht.
Buurtbewoners zijn het zat: "We hebben heel veel overlast van bepaalde woningen en er zijn veel invallen geweest van de politie, waarbij mensen weggehaald werden uit de woningen", aldus een buurtbewoonster op Radio Rijnmond.