nieuws

Kleermaker Hamid naait aan de lopende band mondkapjes

De Rotterdamse kleermaker Hamid Alizada zet zich in tegen corona. Hij maakt aan de lopende band mondkapjes omdat hij wil dat iedereen er een kan dragen. Hij doet het met een grote glimlach op z'n gezicht. "Ik word zo blij dat mensen ze gebruiken. We kunnen samen de coronaproblemen oplossen!"
De vraag naar mondkapjes is groot. Toen Hamid maandag een bordje met 'mondkapjes te koop' ophing, kwamen de eerste klanten al binnen. Toch wil hij niet de hoofdprijs vragen voor zijn maskers, zoals sommige andere ondernemers wel doen. Hij vraagt er €3,99 voor. "Ik wil helpen. Als iedereen een masker draagt, is dat goed tegen het virus!"
Hamid heeft een eigen ontwerp gemaakt van stof en met twee elastieken banden, zodat je het mondkapje kunt wassen en hergebruiken. "Dit kan ik doen tegen het virus", zegt de enthousiaste kleermaker. "Als de mensen er blij mee zijn, ben ik ook blij!"
Hamid vluchtte in 2010 vanuit Afghanistan naar Nederland. Sinds een jaar heeft hij zijn eigen naaiatelier op de Oude Binnenweg. Hij blijft de maskers de komende tijd maken. Hij heeft er veel tijd voor, omdat minder mensen het atelier bezoeken in deze coronatijd.