nieuws

Politie onderzoekt incident 'nieuwjaarsborrel' hooligans

ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond gaat op korte termijn een gesprek aan met de kroegeigenaar van de Martini-Bar in Rotterdam. Dat gebeurt na een bezoek van 200 Feyenoord-hooligans van afgelopen zaterdag.
De kroegeigenaar liet op Radio Rijnmond weten dat er vernielingen zijn aangericht en dat de politie niet ingreep.
De hooligans waren op zoek naar een locatie voor een nieuwjaarsborrel. Ze wilden eerst naar het Rodezand, maar daar hadden de kroegen uit voorzorg de deuren gesloten. Ze waren voor de komst van de groep gewaarschuwd door undercover agenten. Uiteindelijk kwamen ze bij de Martini-Bar aan de Meent terecht.
Volgens de politie zijn er van te voren gesprekken geweest met de leiders van de hooligans-groep. Tijdens hun tocht door de stad zijn ze ook begeleid door agenten in burger en in uniform. Toen ze in de Martini-Bar een brandblusapparaat leeg hebben gespoten hebben, hebben de agenten hen verzocht om de kroeg te verlaten. Daar hebben ze ook gehoor aan gegeven.
De politie kan niet bevestigen of er zware vernielingen zijn aangericht. Leefbaar Rotterdam raadslid Dries Mosch heeft vragen gesteld aan burgemeester Aboutaleb over de gang van zaken.