nieuws

Wielewaal gaat opnieuw in beroep tegen sloopplannen

De laatste bewoners van de Rotterdamse Wielewaal leggen zich nog niet neer bij de sloop en herbouw van hun wijk. De Wielewaalers gaan in cassatie tegen de uitspraak van het Gerechtshof dat de nieuwbouwplannen goedkeurde.
De Rotterdamse wijk De Wielewaal bestaat uit 545 woningen die na de oorlog zijn geschonken door de Zweedse bevolking en doen denken aan een vakantiepark. De wijk is gebouwd in de tijd van woningschaarste en zou uiteindelijk model staan voor de vakantieketen Sporthuis Centrum.
Gemeente Rotterdam en woningcorporatie Woonstad willen de wijk slopen en herbouwen met luxere en duurdere woningen. Dit voornamelijk om bewoners met een bredere beurs te trekken naar Rotterdam-Zuid waar nog altijd relatief veel armoede en werkloosheid bestaat.
De Wielewaalers hebben hun eigen plan ontwikkeld voor herbouw van de woningen waarbij het bestaande groene, ruimtelijke karakter gehandhaafd blijft. Deze woningen zouden betaalbaar moeten zijn voor mensen met een kleinere beurs. Gemeente en woningcorporatie hebben eerder laten weten het eigen plan te willen doorzetten.
Het is nog niet duidelijk wanneer dat hoger beroep bij de Hoge Raad zal dienen. De bewoners van de Wielewaal krijgen steun van de Woonbond.
Lees meer: Meeste bezwaren tegen nieuw plan Wielewaal naar prullenbak

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl