nieuws

Kinderen bedenken coronaspel

Twee Dordtse kinderen hebben een coronaspel ontworpen. Van het spel worden duizend kopieën gemaakt, die gratis verkrijgbaar zullen zijn bij twee Dordtse supermarkten.
Levi (10) en zijn zusje Sifra (8) kwamen op het idee toen ze door de coronacrisis niet meer naar school konden: "We hebben er wel een paar dagen werk aan gehad."
Moeder Reina Schenkel is trots op haar kids: "Ze hebben zich laten inspireren door de bekende persconferenties en acties. Aan een aantal acties hebben ze zelf ook meegedaan."
Het coronaspel lijkt op het oud-Hollandse ganzenbord met een dobbelsteen, gevaarkaarten en hart-onder-de-riemkaarten, die spelenderwijs aandacht vestigen op bijvoorbeeld gedrag, thuisquarantaine en hulpacties.
Levi en Sifra willen hun spel aan duizend andere kinderen geven. Voor het maken van speelborden en de bijbehorende kaarten is 500 euro nodig en dat bedrag heeft moeder Reina al bijna binnen.
Wie een duit in het zakje wil doen moet even kijken op haar facebookpagina. Ook burgemeester Wouter Kolff heeft op social media aandacht gevraagd voor dit initiatief.