nieuws

Eurovisie Songfestival komt volgend jaar alsnog naar Rotterdam

© Ahoy
Rotterdam is volgend jaar alsnog gaststad van het Eurovisie Songfestival. Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag ingestemd met het organiseren van het liedjesfestijn in 2021.
Het Eurovisie Songfestival zou eigenlijk op 12, 14 en 16 mei in Rotterdam Ahoy worden gehouden. Het coronavirus gooide voor dit jaar roet in het eten.Lees meer: Alle activiteiten rond Songfestival geschrapt: 'Volgend jaar is beste alternatief'
De Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdag de knoop doorgehakt en wil het festival ook in 2021 graag organiseren. De gemeente trekt daar een kleine 7 miljoen euro extra voor uit. Dat bedrag komt bovenop de 15 miljoen euro die het festival al heeft gekost.
"Ik ben blij met dit besluit van de raad", zegt wethouder Said Kasmi (cultuur). "De EBU, de omroepen en Ahoy kunnen ervan op aan dat Rotterdam in 2021 alsnog gaststad is. Voor ons staat voorop dat we er een feest van en voor iedereen van kunnen maken. De afgelopen tijd is hard gewerkt en wat dat betreft staan we klaar om de 65e editie van het Eurovisie Songfestival in 2021 in onze stad te verwelkomen.”
De organisatie, de omroepen en de gemeente Rotterdam gaan nu kijken hoe het liedjesfestijn verder georganiseerd kan worden.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl