nieuws

Agente-in-opleiding Marinda (23) springt bij als verpleegkundige

Marinda als agente-in-opleiding en verpleegkundige
Marinda als agente-in-opleiding en verpleegkundige © Politie Rotterdam
"Als ik om één uur een online les heb bij de Politieacademie, dan kan ik rond half drie uur aan de slag in het Maasstad ziekenhuis." Marinda combineert haar studie met corona-diensten.
Voordat de 23-jarige Marinda startte aan de Politieacademie, was ze verpleegkundige. Nu het onderwijs daar op een laag pitje staat, heeft ze haar witte uniform weer uit de kast getrokken en werkt ze als verpleegkundige op de quarantaine-afdeling voor coronapatiënten van het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis.
Marinda: “Mijn jeugdroom was politieagent worden, net als mijn vader. Maar toen ik van de mavo kwam, was ik te jong. Daarom ben ik verpleegkundige geworden".
Tekst gaat verder onder de tweet.
Toch bleef het kriebelen bij haar. Twee jaar geleden is Marinda alsnog de opleiding tot hoofdagent gestart. "Maar ik wide wel graag mijn medische kennis bijhouden dus ben ik in de weekenden als verpleegkundige blijven werken".
Sinds de uitbraak van de coronacrisis zag de agente-in-opleiding dat haar ziekenhuiscollega's het steeds zwaarder kregen. "Ze verdrinken letterlijk in het werk".
Toen de scholen vanwege de crisis dicht gingen, besloot Marinda daarom om zoveel mogelijk te gaan helpen in het ziekenhuis. "Dat is voor mij niet meer dan vanzelfsprekend. In het ziekenhuis kunnen ze alle hulp gebruiken.”

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier.