nieuws

Zo viert Rijnmond Koningsdag: Woningsspelen en creatief knutselen met lege wc-rollen

Koningsdag is dit jaar vanwege de coronacrisis anders dan we gewend zijn. Geen vrijmarkten, geen optredens, geen aubade en geen feesten. Maar hoe vieren jullie de verjaardag van de koning dan wel? Stuur je foto of filmpje naar Rijnmond en wij plaatsen de leukste op deze pagina!
Foto's of filmpjes kunnen gestuurd worden naar nieuws@rijnmond.nl, via een tweetje naar @RTV_Rijnmond op Twitter of via WhatsApp naar 06-7012113165.
De traditionele vrijmarkten gaan niet door, maar met een beetje creativiteit kan je toch je spulletjes verkopen of iets leuks op de kop tikken. In Rotterdam-Crooswijk organiseren bewoners van de Crooswijksesingel een drive-through vrijmarkt.
In Rotterdam-Katendrecht zamelt Femke Akkerman geld in voor het goede doel met een coronaproof vrijmarkt.
Petra Erkens-Vijfvinkel uit Rotterdam-Hillegersberg is vandaag ook jarig. Haar familie viert haar verjaardag onder andere door uitgedost in Koningsdagoutfit bij haar voor de deur langs te komen. Ze was ontroerd en blij dat ze toch haar verjaardag kon vieren met haar geliefden.
Balkons en huizen zijn bont versierd! Zo ook in Sliedrecht, Rotterdam-Charlois en Rotterdam-Feijenoord.


Op vele plekken is het stil. Zoals op de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg, waar het normaal tijdens Koningsdag volstaat met kraampjes. En ook in Rozenburg is het een stille feestdag.

Vrijwilligers van de Söderblomplaatsflat in Rotterdam-Ommoord wilden toch een beetje oranje bij de bewoners brengen. En daarom is er voor iedere bewoner een oranje tompouce!
DJ Adje draait plaatjes vanaf zijn balkon in Rotterdam-Blijdorp.
Natuurlijk is er tijd voor Oud-Hollandse spelletjes: sjoelen, spijkerpoepen en koekhappen. Maar dan nu in de tuin of op het balkon.Een beetje vrolijkheid in de straat in Vlaardingen. Peter van der Zwan heeft allerlei cadeautjes neergezet die de kinderen uit de buurt gratis mogen meenemen!
Een coronaproof feestje in Rotterdam-Crooswijk. Tweehonderd mensen dansen mee met de silent disco! Bewoner Mario stuurde ons deze video door.
Erik Martens knutselt met lege wc-rollen de koninklijke familie. Hij deelde het resultaat hiervan op onze Facebookpagina.
Een symbolische foto voor deze Koningsdagviering...