nieuws

Het Zalmhuis vindt creatieve oplossing, maar toekomst blijft onzeker

Horecaondernemer Herman Hell had begin februari iets heel anders voorgesteld toen Het Zalmhuis in Rotterdam weer open ging. Zijn zaak hield maar liefst vijf dagen lang een spectaculair openingsfestival met 10 duizend bezoekers, maar is nu vanwege het coronavirus gesloten. Hell zit echter niet bij de pakken neer en heeft een oplossing gevonden om toch sushi, het populairste gerecht sinds de heropening, te verkopen.
"We zijn een sushi-drive-in begonnen. We hebben een gigantische parkeerplaats met rotonde", vertelt Hell. Klanten kunnen van tevoren sushi bestellen. Vervolgens kunnen zij met de auto langskomen, waar ze bij Het Zalmhuis met luide muziek worden ontvangen en de sushi op de achterbank gelegd zien worden.

Eigen zak

Hell heeft in onze regio meerdere horecazaken zitten, die ook tijdens Koningsdag graag hadden uitgepakt. Dat gaat dus nu niet. "Het merendeel van mijn werknemers zit nu thuis Woningsdag te vieren, terwijl die veel liever achter een bar of in de keuken hadden gestaan."
Momenteel betaalt Hell al twee maanden een derde van de 350 werknemers uit eigen zak. "Dat gaat een keer ophouden. De horecabranche kan dit niet aan om dit weken of maanden vol te houden."
Lees meer: Het Zalmhuis krijgt fikse opknapbeurt: Oma en kleinzoon moeten het mooi gaan vinden

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier