nieuws

Ondanks lange rijen buiten 'een oase van rust binnen Ikea'

Ondanks lange rijen buiten 'oase van rust binnen IKEA'
Ondanks lange rijen buiten 'oase van rust binnen IKEA'
De beelden van een geopende Ikea in Barendrecht na zes weken sluiting, maakten dinsdagmorgen veel reacties los. Honderden klanten vormden lange rijen op het parkeerdek en buiten de winkel. Toch was het eenmaal binnen bijzonder rustig, zag onze verslaggever Maurice Laparlière, die op zijn vrije dag aansloot in de rij.
"Mijn indruk is dat ze wisten wat ze deden bij Ikea. Binnen was het een oase van rust, het is nog nooit zo rustig geweest. Ik gleed door de winkel", vertelt hij eenmaal weer thuis.
"Ik was om 11:15 uur de winkel weer uit, dus ik weet niet hoe het nu is, maar ik heb nog nooit zo snel weer buiten gestaan."
Lees meer: VIDEO: Lange rijen bij Ikea Barendrecht op eerste openingsdag sinds zes weken

Goede vibe

De lange rijen buiten - waar Maurice een 'goede vibe' proefde - zorgden dus niet voor drukte binnen. "Mensen gingen gedoseerd en met anderhalvemeter-instructies naar binnen. Je werd geacht binnen niet om te draaien, je moest recht naar je doel. Mensen hadden echt een plan." In de ingerichte kamers mocht maar maximaal één persoon staan.
Verhaal gaat verder onder de tweet
Ook bij de kassa's bleef het beheersbaar. "De rijen waren niet langer dan normaal, er waren veel kassa's open. Daarnaast waren het restaurant en het kinderparadijs dicht."
Bij gebrek aan hekken moest de rij zich buiten een beetje spontaan vormen, met hulp van een paar beveiligers. Bij andere vestigingen in het land lijken wat meer hekken buiten te zijn geplaatst.

Reactie gemeente

Ikea heeft de gemeente Barendrecht vooraf op de hoogte gesteld van de heropening. De gemeente laat weten dat is beloofd de coronamaatregelen in acht te nemen. Ook al waren er lange rijen, zolang iedereen afstand bewaart, is er volgens de gemeente geen probleem.