nieuws

Regio komt in actie voor Rotterdammer Teun

De Rotterdamse Teun is een bekende op Zuid, en hij is jarig vandaag. Het liefste gaat hij iedere dag naar buiten om een praatje te maken met mensen. Dat kan alleen niet meer vanwege corona. En bezoek ontvangen is ook geen optie. Dit is erg lastig uit te leggen aan hem, want hij heeft het verstandelijke vermogen van een kind van nog geen tien jaar.
Om hem toch een leuke verjaardag te geven, heeft de broer van Teun een actie op poten gezet. Via sociale media werd aan regiogenoten gevraagd om hem een verjaardagskaart te sturen, en hier is massaal op gereageerd. Hij heeft namelijk honderden kaarten ontvangen.

'Ik ga ze op mijn kamer zetten'

"Ik ben 55 jaar geworden", vertelt de zichtbaar blije Teun. Hij kan zijn ogen bijna niet van de cadeautjes en kaarten afhouden. "Ik vind het leuk om de kaarten uit te pakken." Vooral de grote verjaardagskaarten en de Feyenoordkaart vallen in de smaak. Hij laat ze dan ook vol trots zien. "Ik ga ze in mijn kamer zetten. Ik heb een grote kamer."
Tamara Groeneweg is wooncoach bij een woongroep van Pameijer op Zuid, de plek waar hij woont. Zij vindt het hartverwarmend om te zien dat mensen zo begaan zijn met Teun. "Het is best wel uit de hand gelopen", zegt ze met een grote grijns op het gezicht. "Heel leuk voor Teun. Het is gewoon geweldig"
Ze legt uit dat dit voor hem gigantisch veel betekent. "Dan voelt hij zich toch jarig. Teun is altijd bezig met zijn verjaardag; 'Wat gaat er gebeuren? Wie komt er?' En dit keer komt er dus niemand, dus de post is hartstikke welkom."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl