nieuws

Veel vragen, nauwelijks antwoorden rondom opgeviste lichaamsdelen

© Politie Rotterdam
De politie weet nog niet van wie de lichaamsdelen zijn die een Stellendamse schipper vorige week in zijn visnet vond voor de kust van Goeree-Overflakkee. Ook de doodsoorzaak is nog niet bekend, zo laat de politie weten.
De schipper maakte vorige week melding van de lugubere vondst, zo'n achttien kilometer uit de kust. Naast de lichaamsdelen werden ook twee schoenen met sokken, een spijkerbroek en een riem opgevist.
Lees meer: Opmerkelijke vondst in visnet van schipper
Het lichaam lag vermoedelijk nog geen jaar in het water. Rechercheurs van de forensische opsporing hebben de vangst meegenomen. De botten zijn voor onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd. Het is niet duidelijk wanneer dit onderzoek zal worden afgerond.

Kleding

De kledingstukken zijn schoongemaakt en gefotografeerd. Daarna zijn de foto's op de Facebook van de politie Rotterdam geplaatst, in de hoop om op deze manier meer te weten te komen over de persoon.
"We plaatsen dit soort foto's niet vaak op Facebook", laat een politiewoordvoerder weten. "Ook al is het heftig en verdrietig, ook mensen die iemand kwijt zijn willen een antwoord."
De politie heeft woensdagmiddag nog geen tips gekregen.