nieuws

Gemeente Rotterdam pakt sluipverkeer Oude Westen aan

De gemeente Rotterdam neemt maatregelen om doorgaand verkeer uit de wijk het Oude Westen te weren. Donderdag worden het Kruisplein en het Eendrachtsplein afgesloten voor een deel van het gemotoriseerde verkeer. Volgens de gemeente komt er daardoor meer ruimte voor fietsers en voetgangers.
Een groot deel van de auto's dat nu door het Oude Westen rijdt, komt volgens de gemeente niet uit die wijk en hoeft ook niet in de wijk te zijn. Ze gebruiken deze weg voornamelijk als route van west naar oost en andersom.
"Door de wegen op het Kruisplein en het Eendrachtsplein aan te passen, rijden deze zogenaamde 'wijkvreemde' auto's niet meer door het Oude Westen", zegt de gemeente. Door de aanpassingen moeten voetgangers en fietsers meer ruimte krijgen en moet de verkeerssituatie veiliger worden. Daarnaast verwacht de gemeente dat de lucht in de wijk op deze manier schoner en gezonder wordt.

Afsluitingen

Auto's op het Kruisplein kunnen niet meer van de West-Kruiskade naar de Mauritsweg en andersom. Ook vanaf het Schouwburgplein kunnen auto's niet naar de West-Kruiskade of naar de Westersingel.
Op het Eendrachtsplein wordt de verbinding tussen de Nieuwe Binnenweg en de Mauritsweg afgesloten voor autoverkeer.
De proef duurt tot minimaal eind augustus. Autoverkeer aan de noordkant van Rotterdam kan omrijden via het Weena en het Hofplein. Voor automobilisten aan de zuidkant geldt de omleiding via de Rochussenstraat en Westblaak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl