nieuws

Heftige beelden van schietende agent die vluchtende corona-overtreder wil aanhouden

Op het internet staan beelden van de agent die in het Oude Noorden in Rotterdam een schot lost op een auto, op het moment dat de wagen op hem inrijdt. De beelden zijn gemaakt uit een winkel recht tegenover de plek waar geschoten werd.
De politie greep maandag in bij de Soetendaalseweg, omdat een groep mensen zich niet aan de coronamaatregelen hield. Een man ging ervandoor en werd in zijn vlucht geholpen door een vrouw in een auto. Twee motoragenten gingen achter hem aan.
Op het moment dat een agent de weg oploopt, met getrokken pistool, wordt hij geraakt door de rijdende auto. Vlak voordat hij neerkomt op de motorkap van de auto lost hij een schot die door de voorruit lijkt te gaan.
Tekst gaat door onder de video
Na het schot stapt de 21-jarige bestuurder van de auto, een vrouw uit. Zij is aangehouden, samen met een man van 23. De twee inmiddels weer op vrije voeten.

Gemeente en politie

De politie zegt over beelden van het schietincident te beschikken en die mee te nemen in het onderzoek. Een woordvoerder kon niet bevestigen of het om deze beelden gaat. "Maar je ziet dat agenten in een split second moeten beslissen over de inzet van middelen, in dit geval een vuurwapen." De gemeente spreekt van een 'heftig incident voor alle betrokkenen'.