nieuws

Douanier voorlopig niet op vrije voeten

Een Rotterdamse douanier, die wordt verdacht van drugshandel, blijft voorlopig in de cel. Zijn advocaat wilde hem vrij hebben, maar dat heeft de rechter vrijdag afgewezen.
De 38-jarige Hassan O. zou betrokken zijn geweest bij een transport van 1500 kilo cocaïne, in februari van het vorig jaar. Hij zou ervoor hebben gezorgd dat de container met drugs niet werd gecontroleerd.
De douanier ontkent. Hij zegt dat anderen zijn inlogcodes hebben gebruikt. Advocaat Ruud van Boom zegt daarvoor ook sterke aanwijzingen te hebben: in sms-jes tussen twee personen wordt gesproken over de aanhouding van vier douaniers in korte tijd. Drie zijn 'koekenbakkers', de vierde is onschuldig. "Die vierde is mijn cliënt."
Justitie maakte vrijdag bekend dat een van de twee personen uit de sms-jes een collega bij de douane was van Hassan O. "Dat is Izaira F. Zij zit inmiddels enkele maanden vast en moet binnenkort voor de rechter verschijnen."
De vrouw is in februari opgepakt voor corruptie. Volgens justitie zijn haar opmerkingen in de sms te zien als ontlastend materiaal voor Hassan O. Advocaat Van Boom wilde daarom ook het dossier van de zaak Z. inzien en de rechter geeft hem daar toestemming voor. Van Boom:"Misschien staan er nog wel meer ontlastende uitspraken in."
De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Hassan O. is op 24 juli.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl