nieuws

Politie lost waarschuwingsschot na wilde achtervolging in Krimpen aan den IJssel

© Politie Rotterdam-Oost
De politie heeft zondagmorgen in Krimpen aan den IJssel bij de aanhouding van twee mannen een waarschuwingsschot gelost. Dat gebeurde na een wilde achtervolging van een witte bestelbus.
Agenten werden opgeroepen vanwege een diefstal in Capelle aan den IJssel. De bestelbus reed weg op het moment dat de politie aankwam. Een stopteken werd door de mannen (39 en 44 jaar oud) uit Ridderkerk genegeerd. Zij gingen er met hoge snelheid vandoor. De achtervolging ging dwars door Krimpen aan den IJssel, ook over fietspaden en stoepen. Hierbij werden snelheden van boven de 100 kilometer per uur gehaald.
De achtervolging eindigde toen de bestelbus zich vastreed in het gras aan de Vijverlaan. De mannen bleven gas geven om zo toch nog weg te kunnen komen. Hierop zagen de agenten zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen.
Toen het duo weigerde uit de bestelbus te komen, hebben de agenten de autoruiten ingeslagen om het zich nog steeds verzettende tweetal te arresteren. Één van de arrestanten raakte hierbij lichtgewond. Na behandeling in het ziekenhuis kon de verdachte alsnog naar het politiebureau voor verhoor. Bij de bestuurder is alvast zijn rijbewijs ingevorderd.