nieuws

Te jonge pups van moeder gescheiden, enkele hondjes nog vermist

Vermiste pups. Foto's politie
Vermiste pups. Foto's politie
De dierenpolitie in Rotterdam is een zoektocht gestart naar pas twee weken oude puppy's die van hun moeder zijn gescheiden. De eigenaar heeft ze weggedaan. De politie heeft via tips op Facebook al drie van de pups opgespoord en teruggebracht naar de moederhond, maar er worden nog enkele pups vermist.
Een woordvoerder van de dierenpolitie laat weten dat het belangrijk is om de hondjes op te sporen. Zij lopen het gevaar om afgestoten te worden door de moederhond en daardoor een probleemhond te worden.
Normaal gesproken mogen pups pas na zeven weken van hun moeder worden gescheiden. Als dat eerder gebeurt, dan kunnen ze last krijgen van allerlei ziektes en gedragsstoornissen. Daardoor kunnen ze onhoudbaar worden, in het dierenasiel belanden en ingeslapen worden.
De Rotterdamse dierenpolitie probeert de pups, die nog niet zijn gevonden, daarom zo snel mogelijk op te sporen om het dierenwelzijn te redden. "Als een pup in je handpalm past en z’n oogjes nog dicht heeft, dan zou je moeten denken: dit gaat niet goed", aldus een woordvoerder van de politie.
Mensen die een tip voor de dierenpolitie hebben, kunnen contact opnemen met Meldpunt 144 of Meldt Misdaad Anoniem.
Een week later werd een pup teruggevonden.