nieuws

Sterker door Strijd in tientallen talen, nu in postervorm

Schouwburg de Doelen heeft een poster laten maken met de tekst 'Sterker door strijd', het motto van Rotterdam, in meer dan twintig talen. De schouwburg biedt deze poster gratis aan, om uit te printen en zelf op te hangen.
Het origineel hangt sinds een maand metersgroot voor de ingang van De Doelen. "Je ziet het motto van Rotterdam 'Sterker door Strijd' de laatste weken steeds vaker opduiken in Rotterdam", schrijft de Doelen. "Gespoten op muren, als tatoeages, boven de ingang van de Maastunnel op Zuid en via social media."
Door de coronacrisis heeft de spreuk een extra dimensie gekregen, stelt de schouwburg. "Daarom heeft het concertgebouw de Doelen het op zich genomen om het motto in zoveel mogelijk talen niet alleen op een gigantisch doek af te drukken, maar ook als poster aan te bieden aan haar publiek en alle Rotterdammers."
Sterker door Strijd staat op de poster in het Berbers, Zweeds, Kaapverdiaans, Turks, Papiaments, Pools en tal van andere talen die in de stad worden gesproken.
Het motto 'Sterker door strijd' in 1948 door koningin Wilhelmina aan Rotterdam toegekend. Hoe dat is ontstaan lees je hier:
Lees meer: Per telegram kreeg Rotterdam 'Sterker door Strijd' als wapenspreuk

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl