nieuws

'Gemeente wil clubhuis SC Amstelwijck inpikken'

Sportclub Amstelwijck gaat desnoods naar de rechter om te voorkomen dat de gemeente Dordrecht haar clubhuis gratis inpikt en de vereniging op straat zet. "We zullen tot het uiterste gaan om dat te voorkomen", zegt voorzitter Wim Scharloo.
De gemeente heeft de club op 27 maart aangeschreven, dat de huurovereenkomst per 1 april stopt en het clubhuis uiterlijk 28 april leeg moest worden opgeleverd. De club schakelde daarop een advocaat in.
"Er is namelijk helemaal geen huurovereenkomst. Wij hebben 'm niet en de gemeente kan er ook geen laten zien. Toen de voetbalclubs Fluks en Merwede in 2003 fuseerden, is er namelijk nooit iets getekend", zegt Scharloo stellig.
Fusieclub SC Amstelwijck stopte in 2015 met de voetbaltak en ging verder als tennis- en jeu de boules-club. De gemeente wil op sportcomplex Amstelwijck huizen bouwen en wil de club en haar clubhuis daarom weg hebben.
"De gemeente redeneert nu, dat het gebouw op hun grond staat en dat ze daarom nu eigenaar is van het gebouw. De bouw kostte één miljoen euro exclusief btw en dan zouden wij nu alles kwijt zijn? Dat vind ik onverkwikkelijk."
Omdat nu juridisch de degens gekruist worden, wil de gemeente Dordrecht niet reageren. Uit correspondentie tussen advocaten (in bezit van onze redactie) blijkt de gemeente de deadline te hebben opgeschoven naar 1 september.
Scharloo zegt daar weinig mee op te schieten: "Ze hebben ons een alternatief geboden bij Movado, op sportcompex Patersweg, maar dat zien we niet zitten. Het gaat ons niet om geld, maar om een goede vervangende accommodatie."
SC Amstelwijck is met 't Boulende Schaep in fusiebesprekingen. "De gemeente wil de grond van hun accommodatie óók hebben", zegt Scharloo; "nou, dat kan door ons beide een nieuw onderkomen te bieden. Er zijn zeker vier geschikte locaties."