nieuws

Gemeente Rotterdam steunt initiatieven voor drive-through markten en afhaalpunten

Markt010
Markt010
De Rotterdamse wethouder Kathmann (economie) ziet meer drive-through markten of afhaalpunten van marktproducten wel zitten in de stad. Deze kunnen rekenen op zoveel mogelijk steun vanuit de gemeente, laat zij weten in een brief aan de Commissie Energietransitie, Duurzaamheid, Economie en Mobiliteit (EDEM).
Markt010 is een voorbeeld van zo'n markt. Klanten bestellen online hun verse producten van de markt en kunnen die vervolgens ophalen bij een loods.
Lees meer: Niet naar de markt: Dan maar naar de drive-through van Markt010
De wethouder wil dit soort initiatieven zo veel mogelijk ondersteunen, als ze van tijdelijke aard zijn. "Er is, vanuit de consument, vraag om dit ook op de zuidoever te realiseren", schrijft ze. Om daar ook zoiets uit te rollen, is er contact met de organisatie van Markt010.

Tijdelijke standplaats

Ook wordt onderzocht of marktkooplieden hun producten op een tijdelijke standplaats kunnen aanbieden. Er zijn inmiddels dertig van zulke locaties beschikbaar in Rotterdam, laat de wethouder weten.
Hoe dit precies in zijn werk gaat, wordt besproken met de adviescommissie van de markten. "De verwachting is dat de eerste koopman daar medio mei gebruik van kan maken.'