nieuws

Een controletent en looproutes: 'het nieuwe normaal' in het ziekenhuis

De tent in, handen ontsmetten en vragen over coronasymptomen beantwoorden: het ziekenhuis in Gorinchem kom je niet zomaar in. Het Beatrixziekenhuis schakelt over naar het 'nieuwe normaal'. Alles om van het ziekenhuis geen besmettingshaag te maken.
De reguliere zorg in het ziekenhuis is woensdag weer opgestart en ook bezoekers zijn weer welkom. Maar als je coronaverschijnselen hebt, moet je een mondkapje dragen. En dat merkte Jan uit Arkel ook. Hij komt met een neusverkoudheid binnen en doet het mondkapje meteen om. "Beter voorkomen dan genezen."
"Alles is bedoeld om een veilige plek te creëren voor de bezoeker, patiënt en de medewerker", legt manager Edwin de Prieële uit. Hij is samen met vele collega's bezig geweest om het ziekenhuis weer op te starten. "Een enorme klus!"
Alle bezoekers volgen het coronaprotocol vandaag netjes op. "We passen ons wel aan", zegt een man in een rolstoel. "Anders mag ik niet naar binnen!", grapt een ander.
Toch is de situatie ook voor de artsen niet 'normaal'. "Het is heel onwerkelijk", vertelt internist Hannah Visser. "We moeten eraan wennen. Maar het is voor de veiligheid van iedereen. Uiteraard hoop ik als mens en als dokter ook dat we weer naar het 'echte' normaal kunnen!"

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl