nieuws

Internetcriminelen stelen fors bedrag van bejaarde vrouw

Een bejaarde vrouw uit Doorn is 18.000 euro armer door phishing. Zij bemachtigen de bankgegevens van het slachtoffer en vragen een nieuwe pas aan, waarmee op twee plekken in Rotterdam grote aankopen worden gedaan.
Het 88-jarige slachtoffer krijgt op 29 juli 2019 een ogenschijnlijk een betrouwbare e-mail van haar bank. Daarin staat dat ze een nieuwe pas moet aanvragen door te klikken op een link. Dat doet ze en ze vult haar gegevens in.
Vervolgens vragen de criminelen bij haar bank een nieuwe bankpas aan, die ze laten bezorgen op een Rotterdams adres, waar niemand woont.
Op 22 augustus 2019 shopt een jonge vrouw met de bankpas bij de parfumerieafdeling van de Bijenkorf aan de Coolsingel en bij juwelier Schaap en Citroen aan de Kruiskade. De bank vertrouwt de afschrijvingen niet en licht de bejaarde vrouw in. Als blijkt dat ze van niets weet wordt haar bankrekening geblokkeerd.
De vrouw die de aankopen doet, heeft een slank postuur, een lichtgetinte huidskleur en donkerbruin haar, dat ze in een knot draagt. Ze draagt verder een zwart T-shirt, een grijs/beige rok, zwarte panty’s en zwarte laarsjes. Bovendien vallen haar grote oorbellen op.
De politie adviseert om bank-emails goed te controleren. Op de website van de gemeente Rotterdam wordt in een aantal filmpjes tips gegeven om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van internetcriminaliteit.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl