nieuws

Opening terrassen geeft Ouddorpse strandtent lucht

Personeel moeten laten vertrekken en de bank vragen om extra leningen. Het is echt even overleven voor beachclub Natural High bij Ouddorp. De strandtent en surfschool wankelde al snel na de ingang van de coronamaatregelen. Maar dat het terras weer bijna open mag geeft hoop voor de toekomst.
“Broodnodig”, zo noemt eigenaar Jörgen Borsboom de versoepeling van de intelligente lockdown. “We zijn een opportunistisch bedrijf, dus de winst van vorig jaar was gepompt in mooie investeringen voor 2020. Ja en als je dan niet open kan, dan ga je kapot.”
Natural High draait op de horeca, maar ook op het organiseren van activiteiten en de surfshop. “Alleen de winkel draait nu nog een beetje omzet.”
En dat op een toplocatie. Op een mooie dag is er op het terras van Natural High bijna geen leeg plekje meer te vinden. “We gingen van hotspot naar uithoek”, verzucht Borsboom. “Mensen werden op kilometers afstand al met matrixborden gewaarschuwd dat de stranden dicht waren.”
Bij aankomst vallen de looproutes en waarschuwingsborden direct op. Qua veiligheidsmaatregelen is Natural High klaar voor de heropening. “Dertig mensen binnen is voor ons niks, maar het terras open geeft ons lucht en dus weer een toekomst.”
Ver vooruit kijken wil Borsboom nog niet. “Het zal een verloren jaar blijven, maar we moeten het hoofd overeind houden en proberen er het beste van te maken. Het nieuws van gisteren geeft dan wel wat moed.”