nieuws

Aanhoudingen na poging tot dronesmokkel P.I. Krimpen

© Politie Rotterdam-Oost
In de omgeving van de Penitentiaire Inrichting (P.I.) in Krimpen aan den IJssel zijn donderdagavond drie mannen aangehouden. De twee Rotterdammers van 32 en 36 jaar en de 41-jarige man uit Ridderkerk probeerden vanuit Capelle aan den IJssel met een drone een pakket de gevangenis in te smokkelen.
Het droppen van het pakketje lukte alleen niet vanwege de maatregelen van de P.I., om smokkel te voorkomen. De heren probeerden de drone weer terug te vliegen, waarmee ze de aandacht van de politie trokken.
Een van de mannen werd op heterdaad betrapt, met een grote drone met besturing daarvan in zijn hand. Hij werd gelijk aangehouden voor het vliegen in een zogenaamde 'no-flyzone' en poging tot smokkel.

Fiets geleend

De twee andere mannen gingen ervandoor, maar konden aangehouden worden nadat een agent de fiets van een voorbijganger had geleend. Het pakket dat de mannen de P.I. in probeerden te vliegen, werd later gevonden met hulp van een politiehond. Er zat onder meer een telefoon en kleine hoeveelheid vermoedelijke drugs in.