nieuws

Met deze tips van Ferry Corsten word je een top-dj en producer

Wereldberoemde dj en producer Ferry Corsten maakt deel uit van ons Rijnmond Dreamteam. De afgelopen weken hebben jullie hem vragen over het vak kunnen stellen. Hier zie je zijn antwoorden en tips!
"Ik wil net als jij een wereldberoemde producer worden. Heb ik veel geld nodig om te kunnen beginnen? En hoe pak je het aan? Wat is voor een beginner absoluut onmisbaar?"
"Een goede laptop of computer is onmisbaar, want daar doe je alles op", legt Ferry uit. Bekijk hieronder de rest van het antwoord.
"Als jij een nieuw liedje maakt, maak je dan veel versies van zo'n liedje of is het gelijk raak? En wanneer weet je of het raak is?"
"Als ik een song maak, ben ik wel een tijdje bezig, ik ben heel veel dingen aan het proberen. Maar ik probeer niet té veel versies te maken, omdat ik dan op een gegeven moment ook niet meer weet wat ik allemaal heb", geeft Ferry als tip mee. In de video legt hij zijn creatieve proces verder uit.
"Ik denk erover om een studio aan huis te bouwen, jij hebt dat ook. Kun je het aanraden of ben ik dan veel te dicht bij mijn werk?"
"Als je privé en werk heel goed kunt scheiden, dan is het echt een aanrader", adviseert Ferry. In de video hieronder legt hij uit wat hij precies zo fijn vindt aan een thuisstudio.
De komende weken geven meer sterren van ons Rijnmond Dreamteam op onze website tips om een nieuwe vaardigheid te leren of om nóg beter te worden in wat je al doet. Zo leer je de kneepjes van het dichtersvak van Miguel Santos, helpt Esther Hart je met je zangcarrière en geeft acteur en festivalorganisator Uriah Arnhem nuttige tips.