nieuws

Planten kunnen de tuin in: ijsheiligen dit jaar zonder vorst

11 tot en met 14 mei staan bekend als ijsheiligen. Dit zijn volgens weerspreuken de laatste nachten van het jaar waarop het vriest waardoor hierna de vorstgevoelige planten in de tuin kunnen worden gezet. Ook aankomende week wordt het nog even fris, maar vorst blijft uit. En dat is goed nieuws voor tuinliefshebbers.
IJsheiligen is het startsein om vorstgevoelige planten buiten te gaan zetten. Na deze vier dagen is de meeste nachtvorst namelijk afgelopen en lopen de planten minder gevaar.
"Afgelopen week heeft het nog fors gevroren in het noordoosten van ons land", vertelt weerman Ed Aldus op Radio Rijnmond. "Daar kwamen temperaturen aan de grond tot -6,5 graad." Vorig jaar waren de dagen van de ijsheiligen ook koud.
Ook aankomende week wordt het fris. "Maar het gaat niet vriezen. Dat is toch misschien voor heel veel mensen wel prettig." Zij kunnen dan in de tuin aan het werk zonder zich zorgen te hoeven maken om de vorstgevoelige planten.
Later volgende week wordt het nog warmer. "Met een temperatuur tussen de zeventien en achttien graden richting het weekend."Lees meer: Wanneer is ijsheiligen en wie zijn het?Lees het uitgebreide weerbericht van Ed Aldus voor aankomende week hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl