nieuws

Nog drie repatriëringsschepen naar Rotterdam

Na de Regal Princess arriveren aankomende week nog eens drie repatriëringsschepen in Rotterdam. Ze hebben bemanningsleden van de Holland America Group aan boord, die op weg zijn naar huis.
De Sky Princess arriveert maandagochtend en vertrekt dinsdagmiddag weer. Het schip heeft honderd bemanningsleden aan boord. Eind van de middag komt Nieuw Statendam met honderd bemanningsleden aan bij Cruiseport Rotterdam. Dat schip vertrekt ook de volgende dag. Woensdag arriveert Seabourn Ovation aan het einde van de middag met 150 bemanningsleden. Het schip vertrekt donderdag weer.

Thuisgebracht

Al deze bemanningsleden zijn op weg naar huis. "Het gaat in feite om een repatriëring", zei Mai Elmar van Cruise Port Rotterdam eerder al. "Het gaat om personeelsleden die in Europa wonen en nu worden thuisgebracht."
De bemanningsleden worden na aankomst van het schip opgehaald en weggebracht naar een doorreis- of eindbestemming. Het Havenbedrijf vindt het belangrijk dat bemanning kan repatriëren en verleent daar graag zijn medewerking aan", reageert havenmeester René de Vries.
Lees meer: Massale repatriëring bemanning cruiseschepen naar Rotterdam
De Regal Princess was het eerste cruiseschip in de Rotterdamse haven sinds 12 maart.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier