Ongeïnspireerd Binnenland ten onder in Delft

ROTTERDAM - De basketbalsters van Challenge Sports/Binnenland.Rotterdam zijn slecht uit de winterstop gekomen. De ploeg van Rob Brand verloor met 56-47 van het Delftse DAS.
Binnenland begon matig aan het duel in Delft, maar via tien punten van Lisa van den Adel sloot de Rotterdamse formatie het eerste kwart af met een 17-14 voorsprong. Het tweede bedrijf levert weinig scores op van beide kanten en de ruststand is 23-22 in het voordeel van Binnenland. De ploeg van coach Brand begon sterk aan de tweede helft en liep in de eerste minuten na rust uit naar 30-24. Daarna zakte Binnenland in, maar sloot het derde kwart met een kleine voorsprong af: 38-35. In het laatste deel van de wedstrijd was het over voor Binnenland. De Rotterdamse formatie kon geen potten meer breken en moest lijdzaam toezien dat DAS langszij kwam en uiteindelijk de winst pakte. Launa Hochstetler was met 13 punten de best scorende speelster bij Binnenland. De ploeg van Brand krijgt donderdag de kans zich te revancheren voor deze nederlaag als het op bezoek gaat bij Amazone. De mannen van Binnenland zijn nog altijd koploper in de Promotiedivisie. De Barendrechtse formatie won overtuigend met 76-48 van hekkensluiter High Five. Binnenland heeft 20 punten verzameld uit 11 duels en heeft twee punten voorsprong op Amsterdam 2 dat daarvoor wel een wedstrijd meer nodig had. In dezelfde klasse komt het Gorinchemse GOBA vanmiddag nog in actie tegen het tweede team van ZZ Leiden.