nieuws

Kapotte glazen pui en omgevallen bomen door harde windstoten

Het stormachtige weer heeft zondagavond wat schade veroorzaakt in de regio. Zo zijn er vooral bomen omgewaaid en is een glazen pui van een appartementencomplex in Hoogvliet stuk gewaaid.
Het kapotte glas kletterde naar beneden en viel op een parkeerplaats. De brandweer heeft het complex afgezet en loshangende delen van de pui verwijderd.
Aan de Diergaardesingel in Rotterdam is een stuk dak van een huis losgewaaid. Een gedeelte van de daklijst viel naar beneden. De brandweer heeft met een hoogwerker het dak weer veilig vastgezet.

Bomen

In Vlaardingen-Holy viel een dikke boom net naast een huis aan de Zeelandlaan. Hierbij raakte het dak van het huis en een auto beschadigd.
Aan de Lage Limiet in Hillegersberg-Schiebroek blokkeerde een omgewaaide boom een fietspad. De brandweer heeft de boom in stukken moeten zagen om het fietspad weer vrij te maken.

Wiebelende steiger

In Zwijndrecht heeft de harde wind een andere penibele situatie veroorzaakt. Een steiger langs een hoog gebouw aan het PJ Oudplein wiebelt heen en weer. Politieagent Ton Brouw deelde een filmpje op Twitter.
Vanavond en morgen worden er zware windstoten verwacht. Langs de kust bestaat er kans op zware windstoten tot rond de 75 km/u.