Man op straat doodgeschoten in Rotterdam-Noord

Op de Bergselaan in Rotterdam-Noord is zondagavond een 25-jarige Rotterdammer doodgeschoten. Dit bevestigt de politie. Omwonenden hebben iets voor 22:00 uur meerdere schoten gehoord.

Vlak na schietpartij is een auto onder de Spaansebrug in Overschie volledig uitgebrand. De politie onderzoekt of dit voertuig iets te maken heeft met de schietpartij want mogelijk gaat het om de vluchtauto van de dader(s). Getuigen zagen een sportieve Audi wegscheuren na het incident.

VVD-fractievoorzitter hoort een halve minuut knallen

De schietpartij gebeurde vlak voor de deur van VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans. Volgens hem werd er wel een stuk of vijftien keer geschoten. "Het was echt bizar. Je denkt even aan vuurwerk, want het waren echt harde knallen. Het leek wel een automatisch geweer, want er werd een halve minuut lang geschoten."

Karremans zegt dat hij zich wezenloos is geschrokken. "Het gebeurde een meter of dertig bij mijn voordeur vandaan. Wat bizar dat dit gebeurt in een kinderrijke buurt. Ik ben even naar buiten gegaan en zag iemand levenloos op straat liggen." 

De schietpartij was volgens hem vlakbij de kruising met de Ackersdijkstraat. De Bergselaan is volledig afgesloten voor het politieonderzoek.

Filmpje

In de buurt van de schietpartij besloot een Rotterdammer toevallig te gaan livestreamen op Facebook om wat sportieve oefeningen te laten zien. Vlak nadat hij de opname startte, waren de schoten te horen. 

Heel bizar tijdens mijn laatste #tabata dacht laat ik even livestreamen. #16kgchallenge Op dat moment word er iemand bij ons om de hoek een persoon gruwelijk vermoord. Op het moment kon ik niet bevatten wat er gebeurde 😔 hoopte dat het vuurwerk was. Helaas is dit niet de werkelijkheid. Ik gebruikte voorheen het woord #slopen voor mijn trainingen. Hier bedoel ik kilo's slopen mee....niet elkaar slopen...ik ga toch maar ff andere benaming zoeken denk ik........Peace love and stay Healty Groet van een aangedane Mario uit het Oude Noorden van ons mooie stadje Rotterdam ✌️

Posted by Mario Rodriguez on Sunday, May 10, 2020

Deel dit artikel: