nieuws

Herdenking bombardement Rotterdam live te volgen bij Rijnmond

© Rick Huijzer
Rijnmond zendt de herdenking van het bombardement op Rotterdam deze donderdag live uit op tv, radio en de website. Vanaf 13:00 uur is te zien en te horen hoe er wordt stilgestaan bij het moment exact tachtig jaar geleden (14 mei 1940), toen Duitse bommen de historische binnenstad van Rotterdam platgooiden.
In verband met de nog altijd geldende coronamaatregelen is de herdenking niet openbaar. Vanuit een lege Laurenskerk is te zien hoe onder anderen stadsdichter Dean Bowen het bombardement herdenkt. Daarnaast laten we een opname zien van burgemeester Aboutaleb die een gedicht voordraagt.
Verder zal er muziek zijn en een lezing van stadshistoricus Paul van der Laar. Rond 13:30 uur, het moment dat tachtig jaar geleden de bommen op Rotterdam vielen, wordt door het Korps Mariniers het Taptoe-signaal geblazen en is er twee minuten stilte.
De herdenking van het bombardement van Rotterdam is vanmiddag van 13:00 uur tot 13:45 uur live te zien op TV Rijnmond en op de website van Rijnmond.
Om 17:30 uur zenden we een uitgebreide terugblik uit. Die terugblik wordt gevolgd door De Aanval. Deze documentaire laat op indringende wijze zien hoe zowel Rotterdammers als Nederlandse en Duitse militairen het bombardement ondergingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl