nieuws

Boa's mogelijk op pad met diensthonden

De gemeente Rotterdam wil onderzoeken of buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) op pad kunnen met diensthonden. Dat plan komt voort uit het overleg dat wethouder Bert Wijbenga (VVD) recent had met vakbonden. De bonden reageerden eerder furieus na uitspraken van burgemeester Aboutaleb over het aanvallen van boa's op Eerste Paasdag.
Wijbenga schrijft aan de gemeenteraad dat in het gesprek is vastgesteld dat de veilige taakuitvoering door handhavers onder druk staat. De wethouder wil daarom in het overleg met de politie en justitie een aantal voorstellen doen. Die plannen zouden voor 1 juni opvolging moeten krijgen.
Naast het onderzoek naar de inzet van diensthonden, worden geen andere hulpmiddelen door Wijbenga genoemd. De boa's eisten eerder wapenstok en pepperspray.
Andere aanvullende maatregelen zouden kunnen zijn het versnellen van de noodknopprocedure, de netwerken van portofoons van handhavers en politie op elkaar aansluiten en meer samengestelde teams van handhavers en politie vormen.
Lees meer: Rotterdamse boa's naar het ziekenhuis
Lees meer: Aboutaleb ziet niets in bewapenen boa's
Lees meer: Boze boa's: wij zijn nu als bouwvakker zonder helm

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl