nieuws

Tijdelijke zorglocaties Rotterdam-Rijnmond worden ontmanteld

De tijdelijke zorglocatie in Ahoy
De tijdelijke zorglocatie in Ahoy
Drie tijdelijke zorglocaties in de regio Rotterdam-Rijnmond worden ontmanteld. Dat heeft de veiligheidsregio bekendgemaakt. Het gaat om de extra plekken in Ahoy en in de hotels Van der Valk in Ridderkerk en Wings bij Rotterdam The Hague Airport.
De tijdelijke zorglocaties werden de afgelopen weken opgezet, om de toen oplopende druk vanwege het coronavirus op de zorgcapaciteit te verlichten. Zo werden in Ahoy 82 bedden ingericht, wat uitgebreid kon worden naar zo'n 680 bedden. Wings had plek voor vijftig niet-zelfredzame mensen die niet besmet waren met corona. Dat was ook het geval in het Van der Valk-hotel.
Lees meer: Rotterdam Ahoy wordt tijdelijke zorglocatie, eerste patiënten half april verwacht
Een woordvoerder van de GGD Rotterdam-Rijnmond laat weten dat deze zorglocaties achteraf niet nodig bleken. De afgelopen tijd is geen enkele patiënt opgevangen op een van deze tijdelijke locaties.
"De maatregelen die we de afgelopen maanden met zijn allen in Nederland en onze regio hebben genomen om het coronavirus onder controle te krijgen, hebben gelukkig hun vruchten afgeworpen", zegt de veiligheidsregio.
De tijdelijke zorglocaties Prokino en Charloisse Lagedijk in Rotterdam-Zuid blijven wel beschikbaar. Op deze eerste locatie is plek voor veertien dak- en thuislozen met een vermoedelijke coronabesmetting. De opvang aan de Charloisse Lagedijk geldt als overloop hiervoor, met nog eens twintig bedden.

Lees meer

Volg alles over het coronavirus in ons speciale dossier