nieuws

Vermiste surfer is ex-leerling Erasmiaans Gymnasium

© Omroep West
Een van de slachtoffers van het surfdrama voor de kust van Scheveningen is een voormalig leerling van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam. Het gaat om de 23-jarige Mathijs, wiens lichaam nog niet is geborgen.
In de buurt van het Noordelijk en Zuidelijk Havenhoofd wordt nog steeds naar het lichaam gezocht. Dinsdagavond werd het stoffelijk overschot in zee gezien, maar toen geprobeerd werd om het te bergen, dreef het weer weg.
Lees meer: Surfers gewaarschuwd door drama Scheveningen
Een speciaal duikteam van de marine uit Den Helder heeft woensdag met een soort onderwaterrobot met sonar gezocht. De politie Den Haag liet aan het eind van de middag weten dat het helaas niet gelukt is om het lichaam te vinden en dat de zoekactie op woensdag is beëindigd.
Door het slechte weer kwamen maandag voor de Scheveningse kust vijf ervaren watersporters om het leven. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt onderzocht.
Tekst gaat door onder foto
Beeld: Omroep West
Bij surfschool The Shore in Scheveningen zijn veel bossen bloemen neergelegd. Er is ook een gedenkteken gemaakt: een zwart bord met vijf witte vissen erop. Het teken wordt ook veel gedeeld op sociale media door vrienden van de omgekomen surfers.
Mathijs woonde in Delft en studeerde aan de Technische Universiteit. Hij zou in juni naar Rotterdam verhuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl